Workshops & Trainingen

Op aanvraag
Workshops Positieve Gezondheid: workshop 1 Hoe zorg je dat meer mensen mee gaan doen in jouw buurt? Spelbegeleiding Alles op Tafel - Een Andere Kijk
Op aanvraag
Workshops Positieve Gezondheid: workshop 2 Hoe kom je tot een goede bespreking van een thema dat speelt in jouw buurt? Workshop Alles op Tafel - Een Ander Gesprek
Op aanvraag
Workshops Positieve Gezondheid: workshop 3 Wat is Positieve Gezondheid? Interactieve bijeenkomst over dit thema.
Op aanvraag
Workshops Positieve Gezondheid: workshop 4 Hoe zorg je ervoor dat mensen zelf aan zet komen? Werkvorm Alles op Tafel als onderdeel van een Dorpendeal.
Op aanvraag
Vinden & binden vrijwilligers Waar zoek je vrijwilligers? Wie zoek je? Hoe zoek je? En hoe zorg je dat de vrijwilligers die je gevonden hebt ook verbonden blijven aan je initiatief? Samen zaaien we inzichten en bespreken we de oogst. Je gaat naar huis met tips & tricks en nieuwe ideeën. 
Op aanvraag
Democratisch burgerschap: hoeveel ongelijkheid verdraagt onze democratie? We zijn allen burgers in een democratische samenleving, maar hoe geven we daar invulling aan?
Op aanvraag
Op zoek naar geld In deze interactieve workshop maken we je wegwijs in financieringsland. Fondsen, sponsoring, crowdfunding, fondsenwervende events,  contracten: wat houdt het in?
Op aanvraag
Wat kun je met de Wmo? De workshop helpt je bij een goede voorbereiding op het gesprek met de gemeente over onder andere huishoudelijke hulp, ondersteuning van mantelzorgers en dagbesteding.
Op aanvraag
Samenwerken professionals & vrijwilligers in zorg & welzijn Na afloop van deze workshop hebben deelnemers meer inzicht in elkaar, wat een betere samenwerking bevordert. Voorwaarde is dat zowel vrijwilligers als professionals aan deze workshop deelnemen. 
Op aanvraag
Duurzame inzet van vrijwilligers Mensen met ervaringen inzetten, vergt meer dan een ‘blik’ opentrekken met mensen. Als je gaat voor een duurzame inzet, vraagt dit om een participatieplan. Tijdens deze workshop leer je hoe je zo'n plan kunt opzetten. 
Op aanvraag
Design Thinking Design Thinking is een innovatieve en creatieve methode om vanuit het perspectief van de eindgebruiker nieuwe producten of diensten te bedenken en direct te testen in de praktijk. 
Op aanvraag
Filmen met je smartphone Wil je jezelf, een activiteit of initiatief via social media meer bekendheid geven? Kom dan naar de praktische workshop ‘filmen met je smartphone’.
Op aanvraag
Zakelijk tekenen Zakelijk tekenen helpt om duidelijk te communiceren, elkaar beter te begrijpen en dingen beter te onthouden. Tijdens deze workshop leer je de basis van zakelijk tekenen.
Op aanvraag
Presenteren is te leren Als je wilt dat je betoog of presentatie goed overkomt en beklijft bij je publiek, neem dan deel aan deze workshop. Je ontvangt enige theorie over de opbouw van een betoog, waarna je vooral zelf aan de slag gaat met het geven van een presentatie aan je medecursisten.
Op aanvraag
Visueel communiceren Wil je graag zelf mooie flyers ontwerpen? Dat gaat je lukken met de online tool Canva. In de workshop leer je hoe gemakkelijk je je eigen flyers kunt ontwerpen en hoe leuk dat is.
Op aanvraag
Lego Serious Play Het is niet voor niets dat steeds meer organisaties de Lego Serious Play methodiek inzetten. Een visie ontwikkelen met Lego is sneller en effectiever! 
Op aanvraag
Creatief schrijven Loop je vast bij het schrijven van teksten of heb je geen inspiratie meer voor je nieuwe blog en ben je op zoek naar tools om uit dit ‘writers block’ te komen? Dan is deze workshop geschikt voor jou!
Op aanvraag
Inclusief onderzoek Hoe geef je handen en voeten aan de slogan ‘nothing about us, without us’ in (onderzoeks)projecten? We delen kennis en inzichten. En we geven je praktische handvatten hoe je kunt werken aan ‘inclusief onderzoek’ en wat daarvoor nodig is.   
Op aanvraag
Blik op de toekomst Vijfdelige workshop waarbij mensen een toekomstbeeld kunnen ontwikkelen over wat ze willen met hun leven. Dit is bedoeld voor mensen die te lang zijn geleefd door allerlei vervelende omstandigheden en die alleen bezig zijn geweest met overleven.
Op aanvraag
Ervaringsdeskundigheid & Arbeidsparticipatie Hoe kun je jongeren met specifieke arbeidsbeperkingen begeleiden; naar werk én op de werkplek? Je krijgt tools om hier concreet mee aan de slag te gaan – in theorie (beleid) en in de praktijk.
Op aanvraag
Maatschappelijk aandeelhouderschap Burgerinitiatieven hebben voor hun ontwikkeling behoefte aan diverse soorten hulpbronnen, zoals financiën, deskundigheid en contacten. Incidenteel weten zij vaak wel organisaties te vinden, maar hoe kunnen zij die voor langere tijd aan zich verbinden?
Op aanvraag
Praktijkgericht Fondsenwerven Voor een goed idee is altijd geld! Er zijn in Nederland vele fondsen die graag geld willen geven aan goede projecten. Wat moet je daar precies voor doen? Dat leer je tijdens de training Praktijkgericht Fondsenwerven.
Op aanvraag
Gespreksbegeleiding Dialoog De dialoog is een gespreksvorm waarin wordt gestreefd naar een dieper inzicht in elkaar en in elkaars perspectieven. In de training leer je een dialoog te begeleiden waarbij je eigen regie en gelijkwaardigheid stimuleert en oprechte nieuwsgierigheid en luisteren naar elkaar faciliteert.  
Op aanvraag
Hoe schrijf ik een advies Als Adviesraad Sociaal Domein adviseer je vanuit het perspectief van de inwoners het college over het gemeentelijk beleid. Belangrijk dus om dit op te schrijven in heldere adviesteksten. Maar hoe doe je dat? 
Op aanvraag
Denken, Delen, Doen! De methode ‘Denken, Delen, Doen!’ is een gestructureerde, creatieve manier om jongeren en ouders effectief te betrekken bij een vraagstuk.
Op aanvraag
Zelfregie versterken kun je leren In deze training krijgen zorgverleners en vrijwilligers handvatten om zelfregieversterkend te werken en vorm te geven aan samen beslissen.
Op aanvraag
Leren solliciteren Sollicitatietraining gericht op mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Workshops & Trainingen

Onze workshops en trainingen stellen je in staat om jezelf, of jouw initiatief of organisatie verder te ontwikkelen. Zo werken we aan een leefbare en zorgzame samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Heb je vragen over het trainingsaanbod? Neem contact op met Tessa Beemer, tessabeemer@zorgbelanginclusief.nl of 06-103 19 060. 

Kosten 
Sommige workshops en trainingen kunnen we kosteloos aanbieden vanuit de Leefbaarheidsalliantie. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij de betreffende workshopbegeleider/trainer.